Op 24 november 2020 is ons oud-lid en donateur Peter Kok onverwachts overleden. Hij mocht slechts 73 jaar worden. Wij herinneren Peter als een rustige en bescheiden voetballer en een echte clubman.

 Vanaf 1955 voetbalde Peter in de hoogste jeugdelftallen. Vooral met de junioren behaalde hij leuke successen in de hoogste regionale afdeling. Hij kwam in de belangstelling van FC Zaanstreek (later AZ’67), waar hij enige tijd het shirt van het jeugdelftal heeft gedragen. Na terugkomst bij zijn vertrouwde ZVV Zaandijk was hij vele jaren een nuttige speler van het 1e en 2e elftal.

Behalve voetballer was Peter een goed clubman. Actief bij klusjes op de velden en ook bij de bouw van een nieuwe tribune en het clubgebouw. Ook bracht hij zijn voetbalkennis over op de jeugdelftallen, met name als trainer/leider van de Adspiranten A.

Na zijn actieve voetbalperiode bleef Peter als donateur en later als sponsor betrokken bij onze club. Met zijn bedrijf Technisch Uitzendbureau Interselektie was hij vele jaren een uitstekende sponsor voor onze club. In 2017 tijdens de receptie bij het 100 jarig bestaan van ZVV Zaandijk zorgde Peter voor een grote verrassing door het aanbieden van 10 wedstrijdballen voor senioren en jeugdafdeling. Een geste die bijzonder op prijs werd gesteld.

Wij danken Peter voor zijn mooie en leuke jaren bij ZVV Zaandijk en voor zijn betrokkenheid bij het clubgebeuren. Rust in vrede Peter!

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Joke, kinderen en kleinkinderen. Wij wensen hen veel sterkte om het onverwachts afscheid van hun dierbare Peter te verwerken.

 

Op de foto van Zaandijk 1 in 1971 staat Peter Kok op de achterste rij, vierde van links.