Na iets meer dan een jaar in de kantinecommissie te hebben gezeten werd ik pas door Jessica gevraagd of ik haar rol als voorzitter wilde overnemen. Poeh, dat is nogal wat, in de schoenen gaan staan van een clubicoon, de overbekende rooie krullenkop die iedereen in één adem noemt bij de kantine.

En die dan vervangen door een kalende man van 47? (die overigens wel geboren is met rode krullen…. echt waar) . Het is nogal een overgang. Maar misschien is dat wel goed. Jessica is uniek, niemand past in haar schoenen en…. ze blijft gelukkig ook nog net zo actief in de kantine commissie. Ik neem alleen wat druk bij haar weg qua organisatie en bestuurlijke taken.

Dat is een rol die ik naast in mijn werk ook heb in het bestuur van een golfclub en de medezeggenschapsraad van school. Ik vind het belangrijk actief bij te dragen aan een groep vrijwilligers  die zich belangeloos inzet voor een sport of school. Dat doe ik dan ook graag voor de sport van mijn oudste zoon, Tim, die in de O15 speelt. Al sinds ‘ie kon lopen voetbalde hij ook en heeft van kleins af aan zijn passie kunnen beleven bij de warme en hartelijke club die Zaandijk is. Als ik dan wordt gevraagd om verder te bouwen aan zo’n club, natuurlijk zeg ik dan ja!

 

Het is vreemd deze nieuwe rol op te pakken met een kantine die gesloten is, waar gelukkig nog wel gevoetbald wordt op de velden, maar waar we elkaar bijna niet meer zien. Zo onwerkelijk.

Achter de schermen wordt er doorgewerkt om straks, als er weer iets meer mag, weer vol te gaan knallen. Op welke manier dan ook. De kantine wordt straks weer de ontmoetingsplek waar het clubleven van Zaandijk zal bloeien. Dit onder begeleiding van een fantastisch team van vrijwilligers, de kantinecommissie!

Wil je daaraan bijdragen of heb je ideeën om kantine nog verder te verbeteren? Stuur me een bericht op hans.florijn@zvvzaandijk.nl

 

Ik hoop jullie allemaal weer heel snel te zien bij Zaandijk!

 

Hans Florijn