Een feestelijke jubileumuitdaging

 

Over een feestje gesproken. Het is begin januari van het jaar 2021. Ik zit op de bank en lees de krant. De artikelen over de democratie in de Verenigde Staten, de gevolgen van de Brexit en de zorgen over de coronapandemie beheersen de voorpagina’s. Ik sla ze dit keer maar over, want ik heb geen zin in slecht nieuws. Ik vind gelukkig genoeg berichtjes over uitdagingen die we aan kunnen gaan voor het nieuwe jaar. Zo kunnen we onder andere kiezen uit ‘dry january’ (alcoholische drankjes laten staan in de eerste maand van het jaar) of ‘don’t buy anything for a year’ (hou voor 1 jaar de hand op de knip) of zowaar in het Nederlands ‘de lekker in je vel-uitdaging’. Een goede uitdaging is normaliter wel aan me besteed en als ik er niet zelf over begin dan begint mijn zoon wel over zoiets als samen een duik doen in het ijskoude water van de Jagersplas.

Als supportersvereniging CLUB 101 staan we dit jaar ook voor een uitdaging, een forse uitdaging mag ik wel zeggen, die ik dan ook graag aanga met de leden van het bestuur en u. Dit jaar bestaat de supportersvereniging namelijk 75 jaar en dus moet er ruimhartig en feestelijk worden uitgepakt. Maar hoe doen we dat als de lockdown wordt verlengd, de voetbalkantine nog op slot zit en zelfs de oliebollenwandeltocht  geannuleerd is? Het antwoord op de hoe-vraag hebben we nog niet maar weet dat we er linksom of rechtsom een mooi feestjaar van gaan maken.

De uitdaging van het feestjaar moeten we wel aangaan zonder een aantal leden die ons in het afgelopen jaar is ontvallen, te weten: Aad van der Meer – (onze oud penningmeester), Kees van Wijck, Bert Muller,  Cynthia de Mie,  Dick Oosterhoorn,  Cees van der Woude en Klaas Starreveld. Wij wensen ook langs deze weg hun nabestaanden sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Wat zijn onze extra voornemens voor het jubileumjaar?  Want natuurlijk blijven we – voor zover mogelijk in coronatijden – de activiteiten van de senioren-, jeugd- en damesafdeling van ZVV Zaandijk bij toernooien en kampioenschappen ondersteunen. En die wandeltocht (met oliebollen?) kan best een keertje op een zomerse dag worden gehouden. Als start van het jaar treft u deze brief in een mooie CLUB 101 tas, die u als cadeautje is bezorgt.

Maar daarnaast gaan we de uitdaging aan om andere inkomsten te genereren ter ondersteuning van onze  voetbalclub. Want het zal u niet zijn ontgaan, dat het voor hen een financieel lastig seizoen 2020-2021 is. We willen onder andere verkoop van een jubileumbier in samenwerking met brouwerij De Hoop, maar ook de organisatie van een grootse jeugdsportdag tezamen met Broeks Events. Dit festijn is door u te bekijken vanaf ons prachtige nieuwe overdekte terras!  Voor meer informatie over het verder verloop van onze activiteiten volg de website van CLUB 101- binnen de website van ZVV Zaandijk.”

Kortom een feestelijke jubileumuitdaging in corona- en vaccinatietijden dat het bestuur van de supportersvereniging CLUB 101, bestaande uit Jeanette, Pim, Hans, Kees, Gerard, Bas en ik graag met u in 2021 aangaan. Doet u mee?

Met vriendelijke groet, BobJan Witbaard (Voorzitter CLUB 101)