Regio Cup voor Zvv Zaandijk; wat wel en wat niet

Afgelopen vrijdag een verrassing in de versoepeling van de Corona maatregelen. Vanaf zaterdag 5 juni mogen er weer een hoop dingen meer. Een maand eerder dan oorspronkelijk aangegeven:

De specifieke regels van ZVV Zaandijk voor jeugdbegeleiders:
• Tijdens de wedstrijden is er per team minimaal 1 begeleider/Coronacoördinator (ouder of verzorger van een speler) aanwezig ter ondersteuning van de trainer en leider.
• Per 3 spelers is er 1 begeleider toegestaan (afgerond naar boven). Dit is inclusief (assistent) trainer, grensrechter, leider, verzorger etc. Alle begeleiders dienen duidelijk herkenbaar te zijn middels clubkleding en/of een hesje.
• Meld uw team en begeleiders voor de wedstrijd aan in de bestuurskamer van ZVV Zaandijk. Vermeld dan ook het aantal spelers en begeleiders die ons complex betreden.
Voorbeeld 1: O17 heeft 14 spelers, dus mogen er 5 begeleiders mee. Hieronder vallen de eventuele (assistent) trainer, de leider, de grensrechter, de verzorger en begeleiders/corona-coördinatoren die ook chauffeur zijn.
Voorbeeld 2: O10 heeft 7 spelers. Dus mogen er 3 begeleiders aanwezig zijn. Hieronder vallen de eventuele (assistent) trainer, de leider en begeleiders/corona-coördinatoren die ook chauffeur zijn.

Punten van extra aandacht:

 1. De indeling voor de Regio Cup is dinsdag door de KNVB bekend worden gemaakt, maar je kunt deze ook via de voetbal.nl app bekijken met welke teams je in deze regionale competitie zit.
 2. Zaterdag is de eerste competitiedag, dat betekent dat alle tijdelijke trainingen (jeugd en senioren) komen te vervallen.
 3. Kantine-, Bestuurs-, Corona-, en Terreindienst zullen voor de komende zaterdagen worden ingedeeld. De personen die deze diensten draaien zullen uiteraard op de hoogte worden gebracht. Het is erg kort dag om dit allemaal te organiseren, dus jullie hulp en flexibiliteit stellen wij namens de vereniging enorm op prijs.
 4. Bij veel clubs zijn de velden al in onderhoud (ook ons eigen B-veld), dus het zal nog een hele puzzel worden met uit- en thuiswedstrijden.
 5. Ouders van uitspelende clubs mogen ook niet op het complex.

Een paar zaken die nog niet veranderd zijn (vanaf 5 juni):

 • Toeschouwers zijn nog steeds niet toegestaan
 • Kleedkamers: max 4 personen tegelijkertijd
 • De hygiëne maatregelen blijven van kracht:
  • 1,5 meter afstand vanaf 17 jaar en ouder (buiten het veld)
  • Bij ziekteklachten: blijf thuis en laat je testen
  • Was je handen regelmatig, in de kantine staan desinfectie materialen

We hebben nog 4 wedstrijden te gaan voor einde competitie.

Veel sportief plezier gewenst.

Jeugdbestuur ZVV Zaandijk