Het is 18.00 uur maandag avond 23 augustus 2021 de start is gemaakt van een nieuw voetbalseizoen. Koning voetbal heeft lang met zijn PS4 gespeeld maar heeft de veters aangetrokken en betreed weer de velden.

Maandag avond ik ruik het vers gemaaide gras. Zie de vrijwilligers de oefeningen uitzetten. De jeugdspelers komen enigszins gespannen Sportpark Schans Zicht op, want ja het is toch weer de eerste officiële training na vele maanden. Fortnight dansjes en verhalen over vakantie hoor je over de velden en dan klink daar de fluit van de trainers. Het officiële moment is aangebroken.

Nieuwe leden worden voorgesteld aan de groep en de rest van de groep stelt zich voor aan de nieuwe leden. De trainer neemt het woord en legt uit wat de bedoeling is van de trainingen, wat we van de kids verwachten maar ook wat ze van ons kunnen verwachten. Het is een mooie start van het seizoen en dat sport verbroederd merk je na 60 minuten als ze het veld af lopen en elkaar groeten met; tot woensdag. Ook de nieuwe talenten worden gegroet en lopen met een bezweet lichaam het terrein af, met de laatste Tik Tok moves.

We zijn van start na een relatief koude zomer maar warme clinics bij Zaandijk. Rond de 300 kinderen hebben genoten van alle activiteiten op drie verschillende woensdagen. Tijdens deze woensdagen heeft het Jeugd Bestuur ook druk overleg gehad over de uitdagingen die we nog hebben binnen de jeugd afdeling. De trainers zijn geregeld dus iedereen kan twee keer per week trainen.

Waar we nog behoefte aan hebben is:

· Bij de Poema’s kunnen we nog hulp gebruiken. Deze groep groeit elke maand door.

· Bij JO11 en JO12 leiders en spelbegeleiders

· Paar extra jongens of meisjes voor O12, O13 en O14. Hier lopen we tegen het feit aan dat we net wel of net niet meerdere teams kunnen maken.

Voel je je geroepen om bij de leukste club van de Zaanstreek iets te willen beteken in het team van je topper en of weet je iemand die zoekende is naar een andere club meldt je aan en/of breng een nieuwe speler aan.

We gaan weer voor een mooi sportief en leuk seizoen. We treffen elkaar zeker langs de velden of in de kantine.

Het Jeugdbestuur.