De landelijke tendens is dat er steeds minder scheidsrechters in het amateurvoetbal te vinden zijn. Ook wij ervaren hiervan de gevolgen, alhoewel wij nog steeds gezegend zijn met een team van ca. 15 vaste scheidsrechters die wekelijks of twee wekelijks fluiten. Enkele zijn zelfs bereid om meerdere wedstrijden per weekend te fluiten. Wij zullen ons echter op de toekomst voor moeten bereiden.

Tot en met het seizoen 2020/2021 verzorgde de dames-, jeugd- en seniorencommissie ieder de scheidsrechters voor de eigen wedstrijden. De dames en de jeugd hebben/hadden hiervoor een eigen scheidsrechtercoördinator. De (overige) seniorenteams hebben over het algemeen eigen scheidsrechters. De praktijk leerde dat alle commissies in dezelfde krappe vijver aan het vissen waren. waardoor scheidsrechters vaak meerdere keren benaderd werden. Ook de termijn waarop gepland werd was kort. In algemene zin verliep het planningsproces niet optimaal.

Vanaf dit seizoen zijn de handen meer ineen geslagen, wat heeft geleid tot een sterk verbeterd proces en een grote tijdsbesparing. Gemiddeld kost de planning nu 4 uur per week verdeeld of 4 personen. De samenwerking tussen de verschillende commissies, met ieder eigen scheidsrechtercoördinator, willen wij daarom zo houden. Hiervoor willen wij een commissie vormen met een centrale scheidsrechterscoördinator die het totale proces leidt en bewaakt, maar ook naar de toekomst toe beleid maakt en borgt.

Wij zoeken dus per direct een centrale scheidsrechtercoördinator

Je opdracht (in samenwerking met de op te richten scheidsrechterscommissie)

Korte termijn:

  • Sturing geven aan scheidsrechterscommissie
  • Twee maandelijks (of langer vooruit) verzorgen van de planning
  • Ondersteunen en behouden van de huidige scheidsrechters

Middellange termijn: 

  • Opleiden en werven van nieuwe scheidsrechters
  • Scheidsrechtersbeleid maken, onderhouden en borgen. Zorgen voor continuïteit

Je team

Wij zien een team voor ons bestaande uit:

  • Centrale scheidsrechtercoördinator
  • Scheidsrechtercoördinator vrouwen/meisjes
  • Scheidsrechtercoördinator jeugd
  • Scheidsrechtercoördinator overige senioren

(bij voorkeur willen wij 2 personen per functie voor de continuïteit)

Formeel opereer je onder de Dagelijks Bestuur van de vereniging, waarmee je regelmatig afstemt en evalueert.

Heb je interesse? Meld je aan bij onze voorzitter Bart Glandorff. bart.glandorff@zvvzaandijk.nl