Helaas was door het heersende virus van de afgelopen twee jaar het niet mogelijk om de traditionele Snert-Oliebollenwandeltocht te organiseren. Tijdens een ingelaste vergadering werd unaniem besloten er een paaswandeltocht van te maken. Onder de bezielende  leiding van onze CLUB 101-secretaris Kees Hartland is er een groot feest van gemaakt. Wandelvereniging “de Laatste Loodjes” zou er jaloers op zijn.

Reeds om 10.30 uur meldden zich de eerste enthousiaste wandelaars waarna de kantine al gauw vol liep. Aanmelden kon geschieden bij Corrie, de charmante assistente van onze secretaris Kees.

De weergoden waren ons goed gezind en vol goede moed werd de wandeling om 11.00 uur ingezet door ruim 80 enthousiaste wandelaars. Al gauw kwamen de deelnemers er achter dat, op de Zaanse Schans aangekomen, tegen de stroom toeristen in moest worden gelopen c.q. geploeterd. Na de Julianabrug kwamen ze in rustiger vaarwater (woordspeling?) en werd de wandeling in het oude gedeelte van ons mooie Zaandijk voortgezet.

De wandeling was, zoals elk jaar, vakkundig samengesteld door Hans Vet, Hulde! Er waren een paar pittige vragen die de deelnemers met moeite (en internet) konden beantwoorden. Misschien is het een idee om de volgende keer de mobieltjes te laten inleveren alvorens aan de wandeling kan worden begonnen? Voor een gelijk speelveld voor alle deelnemers. Zogezegd: gelijke monniken, gelijke kappen, of zoiets.

Tijdens de fijne, zonovergoten wandeling was er een rustmomentje in de Brandweerkazerne alwaar er genoten kon worden van koffie en een overheerlijke snede deuvekater. Deuvekater werd door Hans voorzien van echte halfvette roomboter en de koffie werd geserveerd door Gerard en Marjan.

Na de Julianabrug weer te hebben getrotseerd arriveerden de moegestreden wandelaartjes in de kantine alwaar ze werden opgevangen en door Arlette werden voorzien van een doosje met overheerlijke chocolade paas figuurtjes. Daarna volgde nog een overheerlijk saucijzenbroodje, uitgeserveerd/gepresenteerd door Jacky en Arjen de Haas.

Om plm. 14.00 uur volgde de prijsuitreiking die zoals vanouds weergaloos door onze secretaris, in de volksmond beter bekend als “Notaris Corruptus”, werd gepresenteerd. Er moesten natuurlijk prijzen worden uitgereikt. Na ampel beraad en in nauw overleg met de Notaris kwamen de volgende prijswinnaars uit de bus:

1ste prijs  De Prutsers, aangevoerd door Arlene Crok
2e prijs     Cas Witbaard van team “Witbaard 2″
3e prijs     Jorn Poulain, medaille in ontvangst genomen door Adrie de Graaf

Daarna liep de kantine vanwege het mooie weer al snel leeg en kon de schade worden opgenomen. Die was er gelukkig niet en van alle kanten werd er zeer positief gereageerd op de wandeling en de bijbehorende extraatjes.

Het Zaandijkgevoel is en blijft altijd aanwezig,  gezien het feit dat de wandelaars ook van buiten Zaandijk kwamen.

Rest mij iedereen te bedanken voor de organisatie, de keuken- en kantinebezetting (Arjen en Jacky) en de vrijwillige brandweer Zaandijk. Al met al was het een fijne, zonnige en zeer geslaagde dag en voor de liefhebbers: de eerstvolgende wandeltocht wordt -Deo Volente- een wandeltocht met oliebollen en snert.

Bas van Veen