Wij kregen bericht dat Gerard Bart, oud-lid van de ZVV Zaandijk en bestuurslid van CLUB 101, op 16 juli 2022 is overleden. Gerard is 79 jaar geworden.

Als jeugdlid voetbalde Gerard in de jaren ’50 bij de welpen en adspiranten. Daarna raakte het voetballen voor hem wat op de achtergrond en na zijn schoolopleiding ging Gerard werken in het familiebedrijf van zijn vader, “Bart Natuursteen” aan de Guisweg in Zaandijk.

In de jaren ’70 kwam de interesse in “Zaandijk” weer terug. Gerard, inmiddels vader geworden van een voetballende zoon Aby, bezocht regelmatig weer het voetbalveld. Nadat later ook Aby’s zoon Daan ging voetballen en opa Gerard steeds meer bij “Zaandijk” werd gezien, meldde hij zich aan als bestuurslid van onze supportersvereniging “Club 101”. Deze functie heeft hij 10 jaar met plezier vervuld.

Ondertussen droeg Gerard de leiding van het familiebedrijf over aan zoon Aby en is “Bart Natuursteen” alweer enige tijd een van de top-sponsors van onze club.

Zijn plotselinge overlijden heeft vooral de oudere leden geraakt. Wij zullen hem herinneren als een echte Zaandijker, die op zijn eigen wijze zijn betrokkenheid bij “Zaandijk” toonde.

Tenslotte gaan onze gedachten uit naar zijn familie, vrouw, kinderen en kleinkinderen en wij wensen hen veel sterkte om het verlies van Gerard te kunnen dragen.

Zaandijk Adspiranten C in 1956.
Gerard Bart zit op de voorste rij geheel rechts.