Afgelopen weekeinde is ons lid Steef Jonker op bijna 60-jarig leeftijd overleden. Zijn broer Marcel heeft dit laten weten aan een van onze bestuursleden en meldde het vreselijk bericht dat Steef uit het leven is gestapt. Na deze emotionele mededeling blijven wij met vragen achter. Waarom en waardoor heeft hij nu zo abrupt een einde aan zijn leven gemaakt? Wij zullen dit wellicht nooit weten en denken dan vooral aan de lange tijd dat Steef bij onze vereniging betrokken is geweest. Veel te vroeg is hij heen gegaan. Wij zullen zijn imposante verschijning missen.                                                              

Op 10 jarig leeftijd werd Steef lid van ZVV Zaandijk, waarna hij voetbalde in de jeugdafdeling. Later werd hij leider van de A- en B-junioren en vervulde bardiensten in het clubgebouw. Hij was enkele seizoenen consul voor keuring van de velden en was bovenal supporter van het 1e elftal. Zijn beroep als dakdekker kwam voor de club ook goed van pas bij reparaties aan het dak van het clubgebouw in 1994. In 1995/1996 was Steef grensrechter bij het 1e elftal en hanteerde hij de vlag ook bij veel andere elftallen. Na zijn 40-jarig lidmaatschap in 2014 trad Steef toe tot het bestuur van de damesafdeling en was daar voorzitter van 2015 tot 2018. Hij was later organisator van scheidsrechters voor de dames.

Behalve de vele jaren die hij doorbracht bij onze vereniging was hij ook betrokken bij de Korfbalclub KZ en bij zaalvoetbalwedstrijden in de Zaanse sporthallen.

Bij zijn plotselinge afscheid willen wij Steef danken voor zijn trouw aan de club en voor al zijn werkzaamheden op sportief en bestuurlijk gebied. Moeder Gré en zijn broers Marcel en Marco wensen wij alle sterkte om dit verlies van Steef een plaats te geven en te kunnen verwerken.

Steef heeft nu rust gevonden. Rust zacht, beste Zaandijker.

Het Bestuur

 

Gelegenheid om afscheid te nemen in Uitvaartcentrum W’veer, Roode Wildemanweg 1a, Wormerveer op 16 februari tussen 19.00 en 20.30 uur.
De crematie vindt plaats in besloten kring.
Correspondentie: Valkhofpark 12, 1567 HK Assendelft