Hallo allemaal,

Volgende week is het bijna 3 weken geleden dat ik ben geopereerd aan een nieuwe heup. Ik wil jullie even bijpraten over hoe het nu met mij gaat.

Enkele dagen nadat ik thuis kwam op de Stationsstraat bleek dat het allemaal niet zo zou gaan als ik dacht. Ik ben toen tijdelijk verhuisd naar de woning van Anja in de Warmoesstraat. Daar kan ik de nodige verzorging krijgen. Dat had nogal wat voeten in aarde, maar het is gelukt. Ik kon toen alleen nog maar een beetje strompelen achter een rollator. Enkele dagen later kreeg ik fysio-therapie (vooral oefeningen doen met de onderste ledematen). Ik kreeg “huiswerkopdrachten” mee om thuis te oefenen. Vanaf deze week loop ik met twee krukken en moet afstanden lopen van maximaal 30 meter en weer terug. Dat doe ik op de overdekte galerij hier. De fysio vindt plaats in verzorgingshuis De 8 Staten, vlakbij mijn adres. Dus daar loop ik met behulp van de krukken naar toe.

De wond van de operatie (een jaap van bijna 30 centimeter!) is goed genezen en volgende week gaan de hechtingen er uit. Daarna worden de loopoefeningen uitgebreid en moet ik met één kruk lopen.

Ik heb erg veel last gehad (en nu nog wel een beetje) van enorme bloeduitstortingen in mijn rechterbeen. Logisch natuurlijk, alle spieren en weefsels zijn opgeschoven om de heup te plaatsen. Mijn rechtervoet is nog erg dik, maar ook dat is van voorbij gaande aard.

Je merkt wel, het gaat redelijk goed, maar ik heb nog wel wat tijd te gaan.

Tot slot: ik was erg blij met de bloemen van het HB die ik heb ontvangen en kaarten van o.a. zondag-seniorenselectie, damesafdeling en van “mijn papiermaat” Henk Stam.

Voor alle Zaandijkers, nu alvast een goede jaarwisseling en snel tot ziens maar!

Groetjes, Rob van den Bergh