Onze Keepers

Voor alle keepers (ook senioren!) is keeperstraining een belangrijke voorwaarde om goed te kunnen presteren op het veld. Bij onze vereniging kunnen keepers vanaf 7 jaar al meedoen met keeperstraining.
Vanaf de JO12 wordt alles wat serieuzer en worden de keepers ook mentaal sterker gemaakt zodat ze tijdens de wedstrijden goed kunnen communiceren met hun team en ze tegendoelpunten sneller en beter kunnen verwerken.

Trainingsmethode

Alle trainingen zijn in de kern gebaseerd op de Frans Hoek-methode. Weet u niet wie Frans Hoek is? Google hem dan even. Als keeper/ouder behoor je dit te weten 😉. De methode wordt wereldwijd het meeste gebruikt en wij zijn van mening dat dit de beste basis is voor een keeper. Hierdoor wordt er een goede fundering gelegd om als keeper verder uit te groeien tot een volwaardig doelverdediger.

Naast de Frans Hoek-methode wordt er ook goed gekeken naar andere technieken die de hedendaagse keepers gebruiken. Deze technieken nemen we zoveel mogelijk mee zodat alle keepers ook deze technieken beheersen.

Onze keepertrainer geeft samen met de elftaltrainers ook geïntegreerde keeperstraining tijdens de elftaltrainingen. Deze trainingen zijn er om wedstrijdsituaties na te bootsen en om de keepers samen te laten werken met de verdediging.