VOLENDAM – FC Volendam-speler Derry John Murkin heeft zijn contract bij de club verlengd tot 2023, met een optie voor nog een seizoen. De twintigjarige Engelsman beleefde dit seizoen zijn doorbraak in het elftal van Wim Jonk. Hij speelde twintig competitiewedstrijden waarin hij drie maal scoorde en zeven assists gaf.

“Het vertrouwen dat de club hierdoor uitspreekt is groot en daar ben ik erg blij mee”, laat Murkin weten op de clubsite van de Volendammers.  “Ik hoop me de komende jaren bij Volendam nog verder te ontwikkelen en snel met het team in de eredivisie te spelen.”

Murkin is geboren in het Engelse Colchester, maar woont al sinds zijn vierde in Nederland. Via Zaandijk, KFC, Purmersteijn en Fortuna Wormerveer belandde de buitenspeler op zestienjarige leeftijd in de jeugdopleiding van FC Volendam.

“Ik hoop snel met het team in de eredivisie te spelen”

FC VOLENDAM-SPELER DERRY JOHN MURKIN

Zijn debuut maakte hij in het seizoen 2018-2019 in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven (3-1 verlies). De geboren Engelsman werd dat seizoen topscorer van Jong FC Volendam in de derde divisie met twintig treffers. Daarmee had hij een aanzienlijk aandeel in het behaalde kampioenschap van dat jaar.

Bron: NH Nieuws