Het seizoen 2019/2020 is nu formeel ten einde. Een kleine terug- en vooruitblik.

Eerst aandacht voor  prominente leden die ons het afgelopen seizoen ontvallen zijn. Dirk Oosterhoorn, Bert Muller, Peter Aafjes, Aad v/d Meer en Theo Brans.  Wij zullen hen missen.

Alle vrijwilligers willen wij wederom bedanken voor de grote inzet!!! Wij hebben toch een prachtige betrokken groep vrijwilligers in de besturen en commissies, in de werkersploeg, trainers, leiders, scheidsrechters en iedereen daarom heen. Specifieke dank gaat uit naar de bestuursdiensten en trainers tijdens de coronatrainingen. Ook alle sponsors bedankt voor jullie steun.

Zonder iemand te kort willen doen wil ik Ray Kahle in het bijzonder “in het zonnetje zetten”. Ray heeft heel veel uren gestoken in de vormgeving en inhoud van onze prachtige nieuwe site, social media en allerlei publicaties. Hij werd hierbij technische ondersteund door Wouter de Dood. Daarnaast gaf Ray trainingen aan de keepers en dames 2 en nu speelt hij een grote rol in de Saense Football Clinics die nu wekelijks in de zomervakantie op het complex worden gegeven. Wij hoeven maar een kik te geven of Ray staat paraat. “Pareltje” voor onze club.

Een bijzonder seizoen was het ook voor mij als voorzitter. Ik moest even mijn weg vinden, en heb daarbij grote steun ervaren van mijn bevlogen collega’s binnen het hoofdbestuur en binnen alle commissies. Heel prettig dat er een positieve sfeer heerst en er zoveel initiatieven zijn om de club verder te ontwikkelen.

En dan de coronacrisis, waardoor het seizoen vroegtijdig ten einde kwam. Na elke versoepeling moest er nog veel georganiseerd worden, maar alles is in goede samenwerking prima verlopen. Mensen die nog geen lid waren hebben de gelegenheid gekregen om mee te trainen en dit heeft nog een aantal nieuwe leden opgeleverd. Zoals al aangegeven organiseren wij tijdens de zomervakantie de Saense Football Clinics. Bijna 500 aanmeldingen, waarvan 40% geen lid. Laten we hopen dat wij daar ook nog leden aan overhouden.

De damesafdeling heeft recent als enige Zaanse club  een prachtig sponsorcontract voor 3 jaar binnen gesleept door fantastisch voorbereidend werk van Inge van Laarhoven en Marja Hartland. M.n. door de tomeloze inzet van Marja floreert en ontwikkelt onze damesafdeling zich nog steeds.

Zoals het er nu uit ziet kunnen wij in september aan de voetbalcompetities beginnen en daar kijken wij allen reikhalzend naar uit. Alle voorbereidingen worden getroffen. Het grootste deel van de trainersstaf is inmiddels rond. Wij zijn blij dat Glenn van Handenhove en Ben Weerstand besloten hebben om door te gaan binnen de staf van de herenselectie. Onze specifieke aandacht gaat uit naar het geleidelijk door laten stromen van onze talentvolle jeugd naar ons 1e en 2e. Ook is er aandacht voor de doorstroom binnen de jeugd zelf om zo een stapje hoger te voetballen. Wij zien met vertrouwen de toekomst tegemoet.

Allemaal een goede zomervakantie gewenst.