Dit is het gebruikelijke moment om stil te staan bij het afgelopen jaar. Natuurlijk is het vervelend dat wij zo weinig hebben kunnen voetballen en bij elkaar konden zijn. M.n. heb ik te doen met mensen die getroffen zijn door het virus, naasten hebben verloren of die vereenzamen. Ook binnen onze club is dat geval.

Toch probeer ik het positieve uit de situatie te halen. Het afgelopen jaar heeft bij mij wel aangetoond dat de zaken waar ik mij normaal druk om maak erg betrekkelijk zijn. Ten tijde van crisis wordt mijn werk, als ik dat bijvoorbeeld vergelijk met mijn vrouw Sonja die juf op De Werf is,  gereduceerd tot het opstellen van vaak nutteloze excelbestandjes. Gedwongen is de gejaagdheid uit leven gehaald en persoonlijk vind ik dat wel prettig. Wij gaan graag naar optredens en musea. Ondanks de beperkingen hebben wij deze toch bezocht. Door de tijdslots waren de tentoonstellingen heerlijk rustig en de optredens waren bijna privéconcerten. Toch unieke momenten beleefd.

Mooi is dat ten tijde van crisis de saamhorigheid toeneemt en de essentie is om er voor elkaar te zijn.  Om ons heen zien wij ook de uitzonderingen, maar voor mij geldt “de meeste mensen deugen”. De saamhorigheid is binnen onze prachtige club ook erg groot. Ondanks alle beperkingen zijn er het afgelopen jaar veel activiteiten geweest, waar alle vrijwilligers zich met “hart en ziel” voor hebben ingezet. Een paar zaken uitgelicht. Het organiseren van de trainingen en wedstrijden in coronatijd was/is al een project op zich. De coronatrainingen hebben een prachtig nieuw veteranen 7 tegen 7 team opgeleverd. In de zomervakantie zijn drukbezochte Saense Football Clinics voor de jeugd door ons georganiseerd. Er waren mooie persmomenten. Leden en middenstanders hebben allerlei acties opgezet om extra inkomsten te genereren. Zo waren daar de ballen-, handdoeken-, mondkapjes- en oliebollenactie.  De Sinterklaasactie van het Zaanse Bakkertje en “last but not least” de fantastische bingoloterij. De laatste heeft aangetoond dat de mondkapjes multi inzetbaar zijn. Onze geweldige werkersploeg heeft in de tussentijd ons complex in optimale staat gehouden. Op dit moment is een topteam bezig om overkapping van het terras te realiseren. Zij hoeven maar een kik te geven en mensen, o.a. de zondagveteranen, zijn bereid om te helpen.

Alle vrijwilligers en sponsors, jullie zijn geweldig!!!

Nu de blik op de toekomst. Wanneer wij kunnen voetballen weten wij nog niet, maar als het zover is  weet ik zeker dat wij er allemaal zijn om de club weer “in volle vaart” op gang te trekken. Wij zullen weer feesten en elkaar weer in de armen vliegen. Wat ik hoop is dat deze crisis uiteindelijk zal leiden tot een “tsunami van vriendelijkheid”.

Rest mij nog om jullie namens het gehele bestuur het volgende te wensen:

 

Een gezond en voorspoedig 2021!!!