Zaterdag 17 april werd voor de JO11, JO12 en de MO13 de Lorenzo Johans Voetbalclinic georganiseerd bij ZVV Zaandijk. Lorenzo loopt stage bij onze club voor zijn opleiding Sport en Bewegen op het Regio College. Hij slaagde met de organisatie en een prima uitvoering van de clinic voor zijn praktijkexamen (zie eerder nieuwsbericht). Onze nieuwe jeugdvoorzitter Patrick Leering was er bij en maakte onderstaand verslag.

Om er een sportieve en leerzame ochtend van te kunnen maken voor een groep van 36 (!) tot in de kleine teen gemotiveerde voetballers kreeg Lorenzo de hulp van acht spelcoaches. Rond 9 uur werd er verzameld en werden er eerst kleine groepjes gevormd. Op het A-veld was er een heel parcours met diverse onderdelen uitgezet. De spelers moesten onder andere latje schieten, penalty’s nemen, slalom met afwerken en boter, kaas & eieren spelen.

Nadat alle onderdelen waren afgewerkt was er een kleine pauze met drinken en broodjes. Daarna werd er begonnen met een onderling mixtoernooi. Om 12.30 uur floot Lorenzo voor de laatste keer op de fluit om daarna alle deelnemers te verzamelen voor de tribune. Hier werden de winnaars bekend gemaakt van het mixtoernooi. Deze kregen als eerste een zakje chips en gingen met de eer naar huis.

Uit de overlevering heb ik begrepen dat de dubbelgeslaagde voetbalclinic bij velen een weekend lang voor een glimlach heeft gezorgd.