Afgelopen week kwamen wij op de hoogte van het overlijden op 2 april 2023 van ons oud bestuurslid Wim Janneman. Wim (of Willem zoals hij ook werd genoemd) is 90 jaar geworden.

Wim werd in 1943 lid van onze vereniging en speelde in de jeugd  en de A-junioren en nog lange tijd hierna in de senioren, in het 2e en 3e elftal.

Na zijn actieve voetbalperiode werd hij in 1957 bestuurslid, geïnspireerd door zijn vader Cees Janneman, die er toen 35 jaar als penningmeester op had zitten. Wim organiseerde als bestuurslid het werk aan de velden  en kleedkamers. Destijds een veelomvattende functie.

De zestiger jaren was de periode van grote bouwactiviteiten bij “Zaandijk”. Hierbij was Wim één van de initiatiefnemers van een commissie om deze plannen ten uitvoer te brengen. Bij de bouw van de tribune in 1963 en het clubgebouw in 1966 werkte Wim vaak actief mee om verder veel werk achter de schermen te verrichten.

In de periode 1975-1977 was Wim leider van het 1e elftal, waarbij hij o.a. een trip naar Parijs voor de selectie organiseerde. Vanaf 1980 raakte Wim wat minder betrokken bij “zijn” Zaandijk, maar als donateur bleef bij de vereniging steunen.

Nu nemen wij op onze wijze afscheid van ons oud lid Wim Janneman. Wij hebben aan hem de beste herinneringen en wij danken Wim vooral voor zijn vele jaren activiteiten en trouw aan onze vereniging.

Wim, Rust Zacht.

Wim Janneman op het dak van clubgebouw Schanszicht in aanbouw. (1965/1966)