Als… dan waren we teleurgesteld dat alle competitiewedstrijden waren afgelast vanwege de overvloedige sneeuwval, hadden we een mooie wandeling gemaakt (met sleetje) om gezellig op te steken in onze kantine voor een warme choco en een overheerlijk warm bakkie snert met worst, ontstond spontaan op de velden een kolderieke sneeuwballenwedstrijd.  Maar helaas…

Het is inmiddels wel duidelijk: een volledige competitie uitspelen wordt vanwege Covid onmogelijk. Daarom heeft de KNVB een alternatief gepresenteerd met wat er -onder voorwaarden- mogelijk wordt. Hoewel er ook bij dit gepresenteerde plan nog onzekerheden zijn, is het in elk geval iets om naar uit te kijken.

KNVB Routekaart Amateurvoetbal
Gewoon verder gaan waar we in oktober waren gebleven, dat gaat niet meer lukken. En wat er nog wel kan is afhankelijk van hoe ‘nummer 19’ (Covid) zich verder gedraagt en vooral, hoe wij ermee omgaan. Om toch enige zekerheid in deze onzekere tijden te geven heeft de KNVB een eigen routekaart voor het amateurvoetbal gemaakt.

Categorie A-teams
Alleen voor onze zondagselecties (categorie A – senioren) blijft er een kleine kans om de competities in maart-april te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen. Maar dan moet de risicocategorie wel ‘ernstig’ zijn. Het klinkt gek, maar ‘ernstig’ is dan voor ons gunstig.

Mocht in de eerstvolgende coronapersconferentie van 23 februari blijken dat het niveau afgeschaald kan worden naar het risiconiveau ‘ernstig’, dan kunnen alle competities in de categorie A in maart-april worden hervat. Omdat je niet ‘koud’ kunt starten met de competitie en een goede ‘warming-up’ dus noodzakelijk is, moet er vooraf aan de herstart van de competitie eerst 4- 5 weken getraind kunnen worden.  Voor het hervatten van de competitie geldt daarom de voorwaarde dat er uiterlijk vanaf 10 maart getraind moet kunnen worden zónder beperkingen.

Mocht op 23 februari blijken dat er niét (tijdig) afgeschaald kan worden naar het risiconiveau ‘ernstig’, dan worden alle competities in de categorie A definitief niet meer hervat. Vanaf dat moment wordt er -zo mogelijk!- een aangepast programma door de KNVB aangeboden, KNVB Regio Cup geheten. Dit zijn kleinschalige regionale competities waarbij beperkt wordt gereisd en een hoop derby’s gespeeld kunnen worden voor verenigingen die dat willen.

Categorie B-teams
Voor alle overige teams is besloten dat er géén normale competitie meer wordt uitgespeeld. De B-categorie gaat sowieso over naar een KNVB Regio Cup. Natuurlijk geldt ook hier: als en zodra de coronamaatregelen het toelaten! Onze jeugdteams kunnen natuurlijk wel gewoon blijven trainen en onderlinge wedstrijden spelen.

We hopen om heel veel redenen dat we met een volgend (positief) bericht meer kunnen aangeven over een door velen gewenste opstart van ons voetbal.

Het bestuur