Het is zaterdag ochtend, het gaat beter met de Covid19 situatie en we mogen weer wat meer maar nog steeds niet voetballen tegen andere clubs. We kunnen onze voetballust en kwaliteiten alleen met elkaar delen. We trainen twee keer in de week met ons eigen team maar op zaterdag gaan we mixen.

We mixen JO11 met JO12 en MO13. Dit mixen doen we al vanaf het eerste moment dat we niet meer mochten voetballen buiten het complex Schanszicht. Elke week betreden meer dan 40 tot aan de tandgemotiveerde spelers het veld. Bob Koeman heeft de leiding over het mixen van spelers tot vier teams. Elke week spelen buitenlandse clubs als PSG, Barcelona, Juventus en Bayern Munchen in een andere opstelling met andere spelers maar wel om te winnen.

Het is 9.15 uur en de eerste wedstrijden beginnen en om 10.30 uur treden we aan voor de 3e en laatste wedstrijd. Alle teams hebben drie punten, nog 25 minuten alles geven want dit is de wedstrijd waar het omgaat … winnen of verliezen. De spanning loopt op na 20 minuten want het ziet er naar uit dat we twee winnaars krijgen en het beslist moet worden door het nemen van penalty’s. Dit is toch eigenlijk niet hoe je een toernooi wilt winnen maar het gebeurt toch.

Ook de penalty reeks gaat gelijk op. De spanning is voelbaar de keepers tikken de ballen uit het doel en uiteindelijk staan de twee keepers tegen over elkaar. Juul scoort de eerste en stopt de penalty van zijn tegenspeler. PSG is kampioen en Juul de held van het team.

We sluiten af met een heerlijk zakje Haribo voor alle spelers die met een glimlach en een box het complex verlaten om thuis hun verhaal te gaan doen.

Ook de vrijwilligers keren huiswaarts; Marja, Azoka, Bob, Bas, Erik, Michel en de winnende coach Richard Gordes.