Het was weer zo een avond waarbij een jonge jeugdtrainer examen ging doen bij ZVV Zaandijk. Om 17.30 uur betreedt Dion van Walraven het veld.  Hij vraagt de sleutels van het ballenhok en zorgt dat de ballen opgepompt zijn, de hesjes klaar liggen en de pionnen op het veld staan. De afgelopen 5 weken heeft hij naar dit moment toegewerkt. Klaar voor de finale test.

Hij vertelt aan zijn examinator welke oefeningen hij voor zijn examen gaat doen. Vervolgens roept Dion zijn 10 spelers bij zich en legt uit dat het vandaag zijn BIG DAY is. Hij doet examen voor Sport Coördinator Niveau 4, die hij volgt op het Regio College in Zaandam.

We starten met 23 graden op het veld toch met een warming-up. De befaamde IJ-vorm wordt door de jeugd van JO11 goed uitgevoerd.

De eerste oefening wordt door Dion uitgezet. Het is zijn doel dat de spelers over 7 meter een strakke pass kunnen geven. De oefening is dribbelen met de bal en dan strak inspelen op medespeler die om de bal vraagt. De bal moet wel door een doeltje… dus moet zuiver. De oefening gaat lekker en Dion heeft zelfvertrouwen.

Oefening twee is een vierkant,  waarbinnen gespeeld moet worden in een overtal situatie waarbij vrijlopen, aanbieden en inspelen tot uitvoer gebracht moet worden. Dion legt uit, legt het spel stil en doet het nog een paar keer voor. Het is een intensieve oefening met de warme temperaturen, maar de spelers klagen niet. Ze weten wat er op het spel staat voor Dion.

Uiteindelijk komt daar de langverwachte beoordeling van de examinator: GESLAAGD!

Dion, ook van ZVV Zaandijk natuurlijk een welverdiende felicitatie!