Er is al heel veel gezegd over de omstandigheden van het afgelopen voetbalseizoen. Covid19 heeft een harde pagina in de Zaandijkse geschiedenisboeken ingenomen. Deze pagina is donker gekleurd, want we werden zwaar op de proef gesteld als het ging om onze vrijheid en onze teamsportbeleving. ZVV Zaandijk heeft zo goed en zo kwaad als het ging al haar creativiteit aangesproken om binnen de regelgeving toch te blijven trainen en voetballen.

Om als jeugdvoorzitter aan te treden in een seizoen is als dit, vergeet je niet snel. Contact met de enthousiaste voetbalouders was er minimaal en als die er al waren ging het via de app. We hebben gelukkig ervaren dat er veel welwillende voetbalouders, trainers en leiders onvermoeibaar doorgingen met trainen en op de zaterdagen onderlinge wedstrijden organiseerden. Zo hielden we mooi onze ‘profs’ weg bij het online gamen en konden ze hun skills op het veld aan elkaar blijven tonen. Door het voeren van positieve propaganda op de website en onze sociale media, bleef onze club bij velen ‘in the picture’. Dat en het samen voetballen, leren van elkaar en  plezier hebben, heeft als resultaat dat onze jeugdafdeling is gegroeid!

Draag uit propaganda
Voor Club en voor de sport
Zodat Zaandijk nog eenmaal
De grootste Zaanse wordt

(Onderdeel van het ZVV Zaandijk Clublied)

Het was helaas niet alleen hosanna, want bij de leeftijdsgroep JO13 en JO16 hebben we wat clubmannen moeten verliezen. De binding met de club verdween door onder andere te weinig aandacht vanuit de club zelf. Belangrijk leermoment voor het Jeugdbestuur. ZVV Zaandijk is er voor iedereen dus wij moeten zorgen dat leden gehoord en aangesloten blijven.

Als afsluiting van het seizoen was daar toch de KNVB Regio Cup. Voetballen tegen andere voetbalclubs uit de regio. Het was een hele organisatie om de velden beschikbaar te krijgen, ouders te mobiliseren en de kantine te bemensen. Maar ook dit is allemaal weer prima ingevuld en we kijken er met een glimlacht op terug.

De vakantie is nu aangebroken. Maar de club vergeet de thuisblijvers niet. Zo organiseren we op 4, 11 en 18 augustus de inmiddels beroemde Saense Football Clinics. Meld je aan via onze website.

Bij deze wil ik iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit ‘ongewone’ jeugdseizoen en we treffen elkaar weer ‘gewoon’ in 3e week van augustus op ons sportpark Schanszicht.

Patrick Leering (Jeugdvoorzitter)