Het seizoen 2020/2021 loopt ten einde. Vanaf 10 juli zijn er een aantal weken geen activiteiten op ons complex en kunnen wij met zijn allen genieten van onze welverdiende rust. Wij hopen van harte dat wij het nieuwe seizoen zonder enige beperking kunnen starten. Want wat zijn wij daar aan toe.

 

Dankwoord

In coronatijd is door alle vrijwilligers zo hard gewerkt om activiteit in de club te houden. De Stichting/werkersploeg heeft ons complex in perfecte staat gehouden. Een specifiek hoogtepunt is wel dat het B- en C-veld zijn voorzien van een automatische sproei-installatie. Daarnaast hebben een aantal mensen ‘de kar getrokken’ om de kantine op te knappen. Dit heeft onder meer geleid tot een prachtig overdekt terras en een totale schilderbeurt van de buitenkant in onze clubkleuren. Openslaande deuren in de kantine zullen deze zomer ook nog geplaatst worden. Een aantal teams heeft meegeholpen dit te realiseren. De zondagveteranen hebben het schilderen volledig voor hun rekening genomen. Alle investeringen omtrent de kantine zijn overigens volledig gesponsord.

Trainers en leiders hebben er voor gezorgd dat de trainingen en onderlinge wedstrijden door zijn blijven gaan en er zelfs extra activiteiten zijn organiseert. Alle bestuurs- en commissieleden verdienen ook een grote pluim. Het is zeker niet makkelijk geweest in coronatijd de club te besturen. Na elke persconferentie moest er opnieuw gehandeld worden. Maatregelen bespreken, uitvoeren en vooral het handhaven was zeker geen kleinigheid. De laatste weken is vanwege de laatste versoepelingen een groot beroep gedaan op de Kantinecommissie om alles in goede banen te leiden en nog extra omzet te genereren.

Wat verder fantastisch is: hoe sponsors en leden ons trouw zijn gebleven en waar mogelijk extra hebben ondersteund, bijvoorbeeld via acties opgezet door onze prachtige sponsorcommissie. De sponsorcommissie heeft verder voor de komende vier jaar (weer) vier geweldige hoofdsponsors weten te strikken, ‘De Vrienden van ZVV Zaandijk’:

 • TenderSucces
 • Decolegno
 • De Bree Makelaardij
 • M&T Techniek

De eerste drie waren al hoofdsponsor en M&T Techniek is nieuw. De senioren vrouwen- en herenselecties zullen door hen vanaf het komende seizoen volledig in nieuwe kleding worden gestoken. Daarnaast hebben wij een groot aantal sponsors die de club met een reclamebord e/o advertentie e/o ons op een andere wijze steunen.

Alle vrijwilligers en sponsors wederom enorm bedankt voor jullie steun en trouw!

 

Blik op de toekomst

Uit de coronatijd hebben wij vanuit de nood ook een deugd gemaakt. Deze tijd bood de gelegenheid om een aantal zaken op te pakken, waar wij niet direct aan toe kwamen. Opknappen van de kantine is een voorbeeld, maar ook het sterker werken aan lange termijn beleid en verbeteren van planningen. Ondanks dat zaken al behoorlijk goed gaan, willen wij nog meer de blik op de toekomst. Regeren is vooruitzien in belang van het voortbestaan van onze club. Diverse onderdelen die wij op dit moment uitwerken/actualiseren zullen uiteindelijk het verenigingsbeleidsplan vormen. Specifieke onderdelen daarin zijn o.a. het financieel-, voetbaltechnisch- en kantinebeleid. De deelplannen zullen vooraf worden gegaan door een algemeen deel. Hierin staat onder meer wat de ziel van onze vereniging is, verwoord in onze thema’s clubbinding, sportplezier en voetbalambitie. Hoewel de thema’s hand in hand samengaan, is clubbinding voor ons essentieel en een punt waarmee wij ons van veel andere clubs onderscheiden. Dit komt tot uiting in ons grote aantal vrijwilligers.

ZVV Zaandijk is voor iedereen en iedereen verdient een gelijkwaardige behandeling. Een specifiek doel is dat wij het dames- en herenvoetbal op alle fronten gelijk proberen te trekken, waarbij we ook wel afhankelijk zijn van een aantal externe factoren. Het zou mooi zijn als wij over een paar jaar geen Damescommissie meer nodig zouden hebben en de meiden- en vrouwenteams in het geheel van de club kunnen floreren. Bestaande ‘muurtjes’ binnen de club willen wij zoveel mogelijk slechten, waardoor wij nog sterker als één voor een mooie toekomst kunnen gaan. In de coronatijd hebben we vanuit de bezoekers en in de media hele mooie complimenten ontvangen.  Zij gaven aan dat in vergelijking met veel andere clubs er bij ZVV Zaandijk veel wordt georganiseerd en dat de club een mooie eigen identiteit heeft.  Vanuit clubbinding komt sportplezier en voetbalambitie vaak vanzelf tot uiting. Wat betreft voetbalambitie willen we natuurlijk ook zo hoog mogelijk voetballen, maar niet ten koste van alles. Veel energie wordt momenteel gestoken in de doorstroom van onze eigen jeugd vanuit een helder voetbaltechnisch beleid. Onder leiding van de VTC en onze selectietrainers Peter Tania, Christopher Manuputty en Mo Kusadasi en Hoofd Opleiding Onderbouw Gert-Jan Olie wordt hier vorm en inhoud aan gegeven.

Wij willen als ZVV Zaandijk zelfstandig blijven. De praktijk laat zien dat weinig verenigingen sterker uit een fusie zijn gekomen. Wij willen het liefst op de huidige mooie locatie blijven voetballen. Als wij, bijvoorbeeld door de groei van de Zaanse Schans, toch moeten verhuizen, dan onder de volgende voorwaarden:

 • Als zelfstandige club.
 • In Zaandijk.
 • Met minimaal een gelijkwaardig complex.

Wij zoeken wel de samenwerking met gelijkgestemde clubs. Enkele belangrijke aspecten:

 • Een goede balans tussen prestatie, recreatie en betrokkenheid.
 • Alle leden zijn belangrijk, van de kleinste jeugd tot aan de selectie.
 • Wij betalen spelers niet. Er zijn nogal wat clubs die vooral gericht zijn op de prestaties van de selectie en spelers daarvoor halen/betalen. Wij willen dat niet, omdat wij van mening zijn dat dit altijd ten koste gaat van de andere leden en teams en uiteindelijk ‘het failliet’ van de club kan betekenen.
 • Een goede doorstroom van de eigen jeugd binnen de leeftijdscategorieën en naar de selectie.
 • Stabiele besturen en commissies die zorgen voor een goede planning en organisatie. Bijvoorbeeld:
  • Elk team een (bij voorkeur gediplomeerde) trainer en leider.
  • Trainings- en wedstrijdmaterialen zijn optimaal verzorgd.
  • Een gezellig sportcomplex in perfecte staat.
  • Buiten het voetbal worden er ook andere activiteiten georganiseerd.
  • Zaken zijn geregeld bij Zaandijk.
 • Gecontroleerd groeien. Groei van het aantal leden passend bij het aantal beschikbare vrijwilligers.

 

Tot slot

Met alles wat er binnen de club gebeurt, gaan wij met veel vertrouwen de toekomst in.

“ZVV Zaandijk bruist!”

Allemaal een mooie zomervakantie toegewenst en
tot snel op en rond het veld.

Bart Glandorff (Voorzitter)