Elk seizoen komen (vooral) jonge jongens en meisjes over de brug om te voetballen bij onze club. Dit seizoen is gelukkig geen uitzondering op deze regel. Zaterdag 4 september om 9.00 uur was op sportpark Schanszicht de allereerste wedstrijd van onze nieuwste talentjes. Onder toeziend oog van tal van aanmoedigende papa’s en mama’s, broertjes en zusjes en opa’s en oma’s, trad onze nieuwe Jo8, in een gloednieuw blauwwit tenue gestoken en met glimmende kleurige voetbalschoentjes aan de snelle voetjes, aan tegen het Zaandamse Zaanlandia.  De Snelle Zaanse Reporter doet verslag…

 

ZVV Zaandijk Jo8 – Zaanlandia Jo8

Na een korte intensieve voorbereiding, was vandaag de eerste wedstrijd van J08. Wellicht voor veel spelers (en voor familie) een superspannende dag waar ze naar uitkeken. Als 1 team betraden ze het veld en na een warming-up was het dan zover. Volgens de betere ‘kenners’ zou het geen makkelijke wedstrijd worden tegen het altijd lastige Zaanlandia J08-2.

Onder leiding van spelleider Wouter de Dood werd de aftrap genomen.  Het spel golfde op en neer en de eerste kans was voor onze Hugo die helaas net naast schoot.  Het scoreverloop was 0-1  en even later 1-1. Na kansen over en weer werd het 2-2 en 3-3. Het werd spannender en spannender… Wie zou de winnende maken of zou het eindigen in gelijkspel. Het werd 3-4 voor Zaanlandia en helaas lukte het onze spelertjes niet meer om te scoren. Na de tegenstander gefeliciteerd te hebben, gingen de spelers voldaan, tevreden en (licht) vermoeid naar huis. Spelers toonden passie en zowel teleurstelling bij een tegendoelpunt als blijdschap bij een doelpunt. Het was samen met elkaar en er zijn voldoende aanknopingspunten om er een leuk en leerzaam voetbalseizoen van te maken. Op naar 18 september tegen Hercules Zaandam.

De Snelle Zaanse Reporter