Op donderdag 10 november 2022 is ons erelid Cees Snelders op 88-jarige leeftijd overleden. Cees was al enige tijd ziek en verbleef in het verpleeghuis Guisveld in Rooswijk.

Wij herinneren Cees als Zaandijk-lid vanaf 1943 als hij speelt in de hoogste jeugdelftallen van de ZVV Zaandijk. Hierbij valt hij al gauw op als makkelijk scorende spits. Na zijn jeugdperiode komt Cees direct in het 1e elftal en maakt in 1953 en 1955 kampioenschappen mee van ons topteam. Na zijn periode in de Zaandijk-selectie raakt Cees even buiten beeld, maar daarna speelt hij nog tientallen jaren in lagere elftallen. Ook is hij leider van verschillende jeugd- en seniorenelftallen.

Tijdens en na deze actieve periode wordt hij vooral belangrijk als bestuurder. Vanaf 1969 is hij eerst waarnemend voorzitter in het bestuur. Vervolgens vanaf 1972 wordt hij voorzitter van de Jeugdcommissie, waarna hij in 1974-1979 weer als voorzitter in het Hoofdbestuur komt. Daarna volgt een periode van vele jaren als bestuurslid van Club 101. In het jaar 2000 wordt Cees voor zijn clubactiviteiten benoemd  tot Erelid.

De afgelopen jaren hebben we Cees door allerlei lichamelijke ongemakken niet veel meer op het complex gezien. Bij zijn overlijden gaan onze gedachten uit naar zijn zoons Michael en Lex en hun gezinnen. Wij wensen hen veel sterkte bij het verwerken van het verlies van vader, schoonvader en opa Cees.

Cees, rust zacht!

Na het behaalde kampioenschap in 1953 zien we de 19-jarige Cees
(2e van links) op de schouders van feestende supporters,
tussen zijn medespelers Piet en Tinus Kat.