Na twee jaar geen wandeltocht met oliebollen en snert (wel een paaswandeltocht op 17 april 2022) was het zondag 8 januari dan eindelijk zover. Het kon weer: de Oliebollenwandeltocht van CLUB 101!

Het was toch wel weer weer moeilijk om een thema uit te kiezen. Echter Hans kwam op het lumineuze idee om een wandeltocht uit te zetten met daar in opgenomen de Zaandijker middenstand in voorbije tijden.
Het is wel bekend dat er vroeger veel winkels in ons dorp waren, dit kwam ook omdat iedere religie c.q. politieke stroming hun eigen winkels hadden en b.v. als katholiek zijnde werd er wel van je verwacht dat je dus ook een winkel bezocht met een katholieke eigenaar.
Ik heb het genoegen gesmaakt om als niet geboren Zaandijker met Hans en Kees (geboren en getogen in ons dorp) mee te mogen lopen,  maar veel namen van vroegere winkeliers kwamen mij niet bekend voor.
Zoals altijd moest er nog een rustpuntje voor de snert worden gevonden. Dit is dankzij Kees opgelost  en de locatie hiervoor werd de kantine van KZTV.

Reeds om 10.00 uur druppelden de eerste wandelaars de kantine binnen. Ingeschreven kon er worden bij Mar en Arlette.
Na het startschot van de secretaris om 11.00 uur kon de tocht met ca. 110 wandelaars beginnen.

De route ging allereerst door Oud Zaandijk, waarna het spoor moest worden

overgestoken om via Rooswijk bij de KZTV kantine een kom heerlijke snert met worst te nuttigen, geserveerd door Corry en geholpen door Elly en Hans van KZTV.

Rond 13.00 uur kwamen de eerste wandelaars moe maar voldaan terug in de kantine.
Vanzelfsprekend waren er weer oliebollen, geserveerd door Jacky.
De deelnemers konden de antwoorden zien op een groot scherm, hiervoor dank aan Bob-Jan.

 

De prijsuitreiking werd zoals gewoonlijk verricht door onze secretaris -Notaris Corruptus- en de volgende wandelaartjes vielen in de prijzen:

1e prijs          Linda Zilver (de prutsers)
2e prijs          Nel en Arno Siekerman
3e prijs          Annelies Witbaard

Er was deze keer ook nog een poedelprijs, uitgereikt aan Margreet Vet.

Na afloop hebben we  veel positieve reacties ontvangen.  Het Zaandijk gevoel was weer alom aanwezig, zo zie je maar hoe een ‘klein clubje groot kan zijn’.
De volgende wandeltocht voor 2024 staat al in de planning en dit wordt een speciale omdat dit de 10e tocht wordt, georganiseerd door CLUB 101.

Rest mij nog, iedereen die aan deze onvergetelijke dag zijn steen(tje) heeft bijgedragen, te bedanken, met name de kantine bezetting, die zoals vanouds verzorgd werd door Jacky en Arjen de Haas en, niet te vergeten, Philip. En natuurlijk de KZTV  voor het beschikbaar stellen van de kantine voor de uitgifte van de snert.

Namens CLUB 101: Bas van Veen

         

         

          

Meer fotoos (van Bart Glandorff) : https://share.icloud.com/photos/0e9leE-wfw7iA64mCGvheq_wQ