Op donderdag 2 maart 2023 is ons lid Jaap Schuddeboom op 84-jarige leeftijd overleden. Jaap was een van onze oudste leden en is liefst 75 jaar lid geweest van onze vereniging. In die jaren was hij ruim 30 jaar actief als voetballer en later als bestuurder in de Stichting Beheer Schanszicht.

 Lid geworden in 1946 voetbalde Jaap in de jeugdelftallen. In 1953 was hij aanvoerder van een adspirantenteam, dat kampioen werd. Van dit elftal herinneren wij bekende namen als Henk Groot (later bekend van o.a. Ajax) en ons Zaandijk icoon Kees Hartland.

In de senioren kwam Jaap al snel in het 1e elftal. Dat bleef hij gedurende de periode 1958–1965. Daarna speelde hij lange tijd in Zaandijk 2 om vervolgens zijn voetballoopbaan af te sluiten in enkele lagere elftallen, waaronder een succesvol 5e elftal, dat in 1976 kampioen werd.

In de jaren hierna bleef Jaap bij “zijn Zaandijk” betrokken, o.a. in de commissie die actie voerde voor verhuizing van de club naar Rooswijk. Uiteindelijk ging die verhuizing niet door, maar wel werd een vernieuwing en uitbreiding van het huidige complex bereikt.
Vervolgens was Jaap van  2002 tot 2018 secretaris van de Stichting Beheer Schanszicht, een belangrijk orgaan binnen de vereniging wat betreft de accommodatie. Ook in die tijd zagen wij geregeld artikeltjes van de hand van Jaap in het clubblad De Blauwwitter, waarin hij gebeurtenissen binnen de club met een beschouwend commentaar beschreef.

Nu moeten wij helaas afscheid nemen van een markant Zaandijker. Wij danken Jaap voor zijn 75 jaar trouw aan onze vereniging en sportiviteit in de voetbalsport. Tevens gaan onze gedachten uit naar zijn naaste familieleden, zijn vrouw Jeanne en de gezinnen van zijn twee zoons Wouter en Eric-Jan. Wij wensen hen veel sterkte om dit verlies van hun dierbare Jaap te verwerken.

Jaap, Rust Zacht.

 

Jaap staande links als supporter/coach
van het 7e elftal van ZVV Zaandijk.