Lorenzo is samen met zijn kameraad Dion een gezicht die we vaak zien op ons het Sportpark Schanszicht en dan vooral om de jeugd te trainen. De afgelopen drie jaar liepen ze stage en geven verfrissende trainingen aan de jeugd.

Nu was het dan zover dat Lorenzo praktijkexamen moest doen voor zijn opleiding Sport en Bewegen die hij volgt op het Regio College in Zaandam. Hij werd beoordeelt door zijn examinator Stefan Blekkenhorst docent op het Regio College Sport en Bewegen niveau 3 en 4.

De afgelopen weken heeft Lorenzo een groep van 10 jongens en meisjes klaargestoomd om hem te helpen bij zijn examen. Zijn ultieme Goal was om zijn pupillen te leren schieten met de wreef. Lorenzo heeft eerst oefeningen op papier uitgewerkt en ook omschreven wat de kinderen moesten kunnen na 4 trainingen.

Lorenzo zorgde dat hij op tijd was en zette de oefeningen uit. Regen, wind en kou deerde de trainer en zijn spelers niet om vol overgave de oefeningen uit te voeren. De sterke kant van Lorenzo is dat hij goed gaat met de kinderen. Zijn manier van coachen en aanspreken valt goed dus ze doen wat hij ze vraagt. Door het eerst voordoen van de oefening, en het positief maar ook kritische coachen worden de oefeningen goed tot uitvoer gebracht.

Door de weken heen ervaar je verbetering en kinderen komen naar Lorenzo toe om te vertellen dat ze ook thuis oefenen want ze willen goed en hard leren schieten. Ik mag nu niet meer “punteren” van mijn vader was 1 van de uitspraken. Dat was nu precies wat Lorenzo wilde bereiken.

Het examen werd afgenomen in de winderige kou op het A – veld van Zvv Zaandijk. Ook nu kon het weer geen roet in het eten gooien. Lorenzo en zijn pupillen deden hun oefeningen 60 minuten lang.

In de Pilanello vond de evaluatie plaats. Ondanks dat het examen goed ging was Lorenzo flink zenuwachtig. Zijn maatje Dion huppelde steeds langs het raam om een glimp op te vangen van Lorenzo …. en daar kwam de bevrijdende KNIK. Lorenzo is geslaagd.

Nu was het tekenen en met een zakje chips naar huis 😊

Lorenzo we hebben veel van je geleerd afgelopen weken en zouden je graag willen toevoegen aan ons team jeugdtrainers om in de toekomst nog meer leerzame momenten te beleven.

Succes met je vervolgopleiding

Azoka, Bas, Michel, Patrick