Op 11 februari 2022 is Joep Zanen, oud-lid, donateur en lid van CLUB 101, na een kortstondige ziekte overleden. Hij mocht slechts 73 jaar worden.  

Vanaf 1959 voetbalde Joep in de pupillen en adspiranten elftallen. Daarna voetbalde hij nog vele jaren in de zgn. lagere senioren in het vriendenteam Zaandijk 5. In 1977 voetbalde hij in dat elftal met zijn twee broers, Cees en Wouter. De familie Zanen was overigens altijd nauw betrokken bij ZVV Zaandijk. Behalve de drie jongens voetbalde zusje Anneke in de jaren ’80 in de Damesafdeling. Vader Wout Zanen was enthousiast sponsor van onze club via allerlei acties.

Behalve als voetballer was Joep bekend als “de horloge- en klokkenmaker van de Leliestraat”. De voetballers van Zaandijk 5 speelden dan ook vele jaren in shirts gesponsord door Klokkenmaker Zanen. Ook stelde Joep enkele jaren geleden een fraaie wandklok beschikbaar voor de nieuwe inrichting van de bestuurskamer. Een geste die bijzonder op prijs werd gesteld.

Wij danken Joep voor zijn betrokkenheid bij ZVV Zaandijk. Wij herinneren hem als een goed clubman. Rust in vrede Joep!

Tenslotte gaan onze gedachten uit naar de familie Zanen en wij wensen hen veel sterkte om het verlies van hun dierbare Joep te verwerken.

Zaandijk 5 in 1977
Joep Zanen staat geheel rechts, broer Cees staat geheel links
en broer Wouter staat vierde van links.