ZVV Zaandijk op bezoek bij AZ-Vitesse

Het is zaterdagavond 3 april en bijna 200 jeugdleden van onze club bezoeken samen met hun zusje, broertje, vader, moeder of grootouders AZ – Vitesse. Veel van deze kids hadden nog nooit een stadion bezocht, laat staan een profvoetbalwedstrijd. Er gingen dan ook vier spannende weken aan vooraf. De leiders hadden geïnventariseerd binnen hun teams wie er graag mee wilden naar het AFAS Stadion. De kaarten werden besteld, sjaals werden er gekocht en de zenuwen namen toe, vooral toen de kaartjes werden uitgedeeld. Het ging bijna gebeuren.

Bij O15 werd er zelfs een bus geregeld die 45 voetballiefhebbers naar Alkmaar bracht en weer terug naar Zaandijk. Onderweg naar de kaasstad kwamen sommigen in de file terecht en hebben helaas de aftrap moeten missen. Maar gelukkig was iedereen in de 32e minuut in het stadion aanwezig om AZ te zien scoren. AZ stond op voorsprong en ons vak M ontplofte in gejuich. Tot aan de rust waren er nog diverse kansen van het dominerende AZ. Na de rust zagen we in de 56e minuut een eigen doelpunt van Vitesse. Het gevoel bij AZ was goed tot de 64e minuut toen Vitesse tegen scoorde. Het uitvak van Vitesse werd euforisch want die voelde mogelijkheden met deze aansluitingstreffer. Het Zaandijker kinderspreekkoor klonk in vak M en zorgde voor veel geluid in het stadion. In de 83e minuut verstevigde AZ haar voorsprong door een penalty te benutten. Voorafgaand had de VAR veel tijd nodig om de mogelijke penalty te beoordelen. Ons vak scandeerde “PENALTY, PENALTY, PENALTY” en de scheids ging overstag: 3-1.

Na 96 minuten klonk het eindsignaal van AZ-Vitesse. De jeugd ging snel naar beneden om een glimp op te vangen van ons idool en oud speler van ZVV Zaandijk: Owen Wijndal.

Terug in de bus en auto’s werd de wedstrijd verder geanalyseerd door 200 coaches om daarna met een goed gevoel te gaan slapen.

De jeugd van ZVV Zaandijk bedankt AZ voor deze onvergetelijke avond!

De voetballiefhebber

Zaandijkers in vak M zien AZ winnen van Vitesse